Lunchkonserten

Idag spelade Saras och Marias elever lunchkonsert i cafét. Eftersom vi är rätt många tog det ett tag att få alla låtar spelade. Min personliga favoritduo var Steffo och Linda. Jag kanske ska vara opartisk men det lät bra. Alla var bra! Jag såg att Maria fotade en del, ska fråga henne om jag kan få bilderna för publicering.

I morgon blir det 70-tal med tvåorna, kom gärna dit på kvällen då man kan fika och så. Inträde 20 kronor. För oss treor som går på ensemble så blir det till att kolla på lektionen.

Glöm inte att anmäla intresse för att uppträda på Bobby night den 18/12!!! 

banjor

♣ Niklas 


Hejsan

Trevligt, 18 personer inne på bloggen igår! Det är rätta takter, fortsätt så!

Idag var det rep inför Lucia samt i morgon, lunchkonserten. På onsdag kör tvåorna 70-talskonserterna, två vid lunchtid och en på kvällen, Anders har kommenterat någonstans med de korrekta tiderna. Typiskt att de har hamnat mitt i min mattelektion, precis där det var som värst.

Passa på att njuta av snön nu, i helgen blir det plusgrader!

♣ Niklas


Lite bilder från onsdags!

Hejhej!

Nu har Stoffe mcCardude gjort lite bilder tillgängliga, och då ska vi givetvis lägga upp dem i bloggen!

hej och hå

Martin, Norea och Stoffe. Om ni tittar noga så sitter ett spöke bakom notstället, det är Tomas. De spelade fint!

humlen är blå
Jennifer och Patrik i ettan. Stämningsfullt!

Oh yes
Riktigt mysigt blev det när Sofia och Evelina spelade och sjöng...

Bild
Caroline med vänner öste på lite mer och hade ett uppskattat nummer...

Micaela
I vilket Michaela deltog

aliehg
Två glada vänner (Katti och Denice) som spelade fint. Deras tredje låt var min favorit!

vi
Three jolly good fellows!!!

jive
sedan var det dags för Jive att köra igång. Det var trevligt!

Jive
Bassören!

Jive
Alla hade kul!

Yes
En nöjd Niklas!

Bilder: Christoffer Bilman

Nu ska jag dricka kaffe och kolla på Wallander!!!

//Niklas

Ps. Stay tuned... Bobby night vol. 2  - 18/12

MM Ds.


Musiiiik ska byggas utav glädje

Redan nu är det bestämt att vi kör nästa Bobby night den 18:e december, torsdagen innan jullavslutningen. Börja gärna redan nu fundera på om det finns något som vore kul att spela! Tänk på att detta är en ypperligt bra chans att få spela upp exakt vad man vill,* med vem man vill och hur man vill. Sådana chanser är minsann inte lika vanliga som fisk och tågförseningar på tisdagar. Fundera gärna också på vad ni tror skulle göra detta bättre till nästa gång. Mer pauser? Mysigare? Annan sorts musik? vad som helst, hör gärna av er så vi kan göra Bobby night ännu bättre. En tanke jag har är att vi kanske skulle få dit fler artister utifrån och mixa programmet med dem och med er som vill uppträda, vilket kanske kan ingjuta en känsla av att det är mer på riktigt, och inte att förglömma roligare. Till nästa gång skulle jag bli jätteglad om cafésektionen utvecklades! (hint till Conny)  

Innan dess är det lite annat som händer i Bobby och estetlinjen. Nu på tisdag är det lunchkonsert med Saras och Marias elever. Nästa grej torde vara ettornas aulakonsert (med stöd från estetisk verksamhet och oss treor till och från). Jag känner också att det borde vara dags för tvåorna att köra lite 70-tal snart! Håll er uppdaterade så blir det fint.

 //Niklas

Jives EP-omslag

*Ja faktiskt, vad man vill. Efter att ni har pratat med mig, Anders, Maria, Sara, Steffo eller annan person som verkar lämplig.

Två bra saker!

1. Det är snö ute!

2. Kvällen gick finfint! på det hela taget vågar jag påstå att det var lyckat till och med. Det är vissa efterdetaljer jag ska tala med folk om, bland annat har jag lite ekonomiska ärenden. Det blev jättemycket bullar över, så jag tänkte att man kan sälja dem i lärarrummet (efter att vi esteter fått några till repfikat) och på så vis få in lite kulor. Egentligen tror jag att det blev över av det mesta. Värmeljus i synnerhet, kaffe och saft också för den delen. Men dessa är ju sparbara ifall man skulle få för sig att göra en repris. Alla som uppträdde var förvånansvärt duktiga tycker jag, med tanke på det korta varslet som det ändå på sätt och vis var. Och det var riktigt roligt att Jive kunde vara där, det gav det en extra dimension att ha något utifrån. ´

När Stoffe (Steffo) har fixat lite med bilderna han tog ska jag lägga upp dem här, och till allas och kanske lite extra till Anders glädje kom kamrat Bremler som en räddare i nöden och filmade spektaklet! Lite gick snett dock, minnet på inspelningsapparaten tog slut, så jag vet inte riktigt hur lång den blev.  


Nu har vi gjort det här en gång och vet vad som är jobbigt och vad man ska tänka på, så förhoppningsvis om det kommer funka fler gånger att arrangera detta så kommer det gå smidigare. Och då är det på sin plats att tacka alla inblandade!


Alla som uppträdde, alla som hjälpte till med försäljningen, och alla ni som var allt i allo och var snälla, glada och hjälpsamma. ni vet vilka ni är!!! 

Hoppas att jag i nästa inlägg kan lägga upp bilder och filmen! 

På återläsande

//Niklas

Ps. Pippi långstrump på bas, melodica och ukulele är ett dödligt upplägg. Ds.


IN CASE YOU HAVEN'T NOTICED

Vi kör igång klockan 17:00 i morgon, en timme tidigare alltså.

Dels för att få lite mer marginal för städning efteråt samt att vi tror chansen är större för mer publik då. Understrykas bör att det är fritt att komma när man vill, men gå ska ni helst inte göra innan det är klart!! Binkblink.

//Niklas

Kom igen nu...

Jag var på Kvantum och handlade diverse prylar, alltifrån plastteskedar till blandsaft. Martin ska göra marängerna, och har blivit bak- och caféchef. Fick höra genom JIVE-Kristoffer att de får 3000 för att spela på Frans Schartau. Jag måste vaska fram lite pengar. Elevrådet som kommer fungera som medpresentatörer av Jive har 500 kronor att lägga i gagekassan.

Tilläggas bör att en tjej som heter Maria från SECO, (svenska elevrådsorganisationen typ) antagligen kommer komma på onsdag för att kolla in lite. Hon har fått nys om Bobby. Det ska väl sägas att det var genom henne Josefine Sandén fick nys om Jive, därav jag med. Detta skulle kunna betyda om jag har förstått saken korrekt att Maria skulle kunna erbjuda Bobby SECO-bidrag, eller på annat vis hjälpa oss med vår verksamhet. Min spontana tanke var frågan varför hon kanske inte på en gång skulle kunna bidra med lite så vi åtminstone en aning kan matcha Frans Schartau. Fast jag tror hon vill kolla in oss lite först. Vilket betyder att det måste bli bra. Vilket betyder:

KOM DIT!!!

Angående pengarna så uppmanade Maria mig att fråga rektorn. Men det är bra, då vet jag vad jag kan göra i morgon.

Vidare vill jag ställa en fråga till alla som läser och är med i Bobby; Vill du bli medskribent i bloggen? För att föreningen ska växa sig stark behövs fler aktiva. Kommentera eller hugg mig i korridoren (inte bokstavligt va)

Kram

//Niklas

Typ här

Söndag förmiddag, dags att planera ordentligt?

Okej, då är Jive bokade. Vad behöver mer ordnas? Jag måste delegera uppgifter, främst på själva caféförsäljningsfronten. Jag tror inte riktigt jag kan ta tag i det också, jag måste styra upp musikdelen samt lite problem med logistiken. 

Christoffer Bilman (basist och gitarrist) kommer fotografera på onsdag, så vi kan lägga upp bilder här i bloggen. Nu måste jag kontakta folk igen.

JIVE - Cul de Sac 



www.myspace.com/jivingmen

//Niklas

Och dessutom...

Som extra dragplåster för onsdagen:

Martin Rost bakar sina världsberömda (så länge världen är stor som hans lägenhet) maränger! Kom och smaka!
 
Han blir så ledsen annars!


/Niklas


BOBBY'S CAFÉKVÄLL

Än är det långt till sommaren och East, så här erbjuder Bobby något som kanske kan pigga upp i höstmörkret!

.

Ursäkta särskrivningen på Östraelever. 

//Niklas 


Bobby is all about the music...

1. Vad är nu det här?

Bobby är musikföreningen på Östra gymnasiet i Skogås, Huddinge kommun. På Östra har vi en rättså inflytelserik musikrörelse, mycket tack vare våra fina och välutrustade musiklokaler och våra tre musiklärare. På Östra kan man läsa antingen SP eller NV med musikinriktning och nu HT 2008 finns det musikklasser i alla årskurser. 

Det har alltid funnits en musikförening. Tidigare har medlemskap mest inneburit tillgång till musiklokalerna. Men på senare tid har visioner kommit om att föreningen ska bli mer än så. Det första steget var att den fick ett namn, Bobby. Tanken som föreningens generalkonsul och allsmäktig överführer Anders har är som jag har förstått det att Bobby ska erbjuda aktiviteter och diverse fördelar för sina medlemmar. 

Jag som skriver heter Niklas och går i trean på Östra, naturprogrammet och givetvis med musikinriktning. Jag startar den här bloggen för att kunna skriva lite om vad som sker i Bobby.

Vi får se vart det hamnar!

//Niklas


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0